Zdravstvena zaštita predškolske djece

U našim ordinacijama stručni timovi sastavljeni od specijalista pedijatra i medicinske sestre nastoje svakome malome pacijentu i njegovim roditeljima ili skrbnicima pružiti odgovarajuću uslugu te toplim i profesionalnim pristupom utjecati na to da odlazak liječniku u najranijem djetinjstvu ne postane trauma.


Naši timovi obavljaju preglede bolesne djece, vrše preoperativnu obradu i dijagnostiku (pulsna oksimetrija, uzimanje uzoraka krvi, uzimanje mikrobioloških uzoraka, EKG). Također u slučajevima manjih trauma vrše imobilizaciju, obrađuju manje kirurške rane, liječe opekline i sl. Organiziramo sistematske preglede dojenčadi i predškolske djece i preglede za upis u vrtić. Pratimo razvoj djece i vodimo panele rasta i uhranjrnosti i panele dermatitisa, a djecu zaštićujemo od zaraznih bolesti obaveznim i neobaveznim cijepljenjem.

Kako bismo roditeljima i skrbnicima pružili odgovarajuću podršku u brizi oko zdravlja i razvoja njihove djece, uvijek smo spremni pomoći savjetima koje dajemo telefonom i e-mailom.

Zdravlje i sreća naših malih pacijenata uvijek su nam na prvom mjestu te se nadamo da ćemo svojim trudom pridonijeti njihovu bezbrižnom i sigurnom djetinjstvu.

 

 

Email: info@dom-zdravlja-dubrovnik.hr