Psihijatar i pisac Veljko Đorđević: samo nas empatija i ljubav mogu spasiti od civilizacijskog kraha

U Saloči od zrcala jutros je u organizaciji Dubrovačkih knjižnica, Doma zdravlja Dubrovnik i OB Dubrovnik održano predstavljanje knjige uglednog hrvatskog psihijatra Veljka Đorđevića.


Veljko Đorđević izvanredni je profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalist je psihijatrije, subspecijalist socijalne psihijatrije, s brojnim međunarodnim edukacijama iz područja komunikacije u medicini i psihoterapije. Uz više od 40 godina bavljenja s pacijentima, jedan je od utemeljitelja palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Palijativna skrb je zapravo jedna od poveznica Đorđevića i Dubrovnika. Naime profesor Đorđević i profesorica Braš sudjelovali su u osnivanju Odjela palijativne skrbi OB Dubrovnik te tima palijativne skrbi pri Domu zdravlja Dubrovnik.

U ime Doma zdravlja Dubrovnik, prisutnima se obratio ravnatelj Branko Bazdan. Otkrio je i kako prijateljstvo Doma zdravlja Dubrovnik i profesora Đorđevića i Braš traje posljednjih 14-15 godina.

“Prilikom osnivanja Odjela palijativne skrbi OB Dubrovnik pomogli su nam savjetima projektima, svojim utjecajem u Ministarstvu zdravstvu. Isto su napravili i prilikom osnivanja tima palijativne skrbi Doma zdravlja”, kazao je Bazdan te dodao kako su se kroz tih 15 godina i družili te da je imao priliku Đorđevića upoznati, ne samo kao psihijatra, nego kao i pasioniranog ljubitelja umjetnosti.

Članak u cijelosti možete pročitati na portalu dubrovniknet.hr.

Izvor i foto: dubrovniknet.hr