Župan Dobroslavić uručio ključeve novog sanitetskog vozila ravnatelju Doma zdravlja Dubrovnik

Župan Nikola Dobroslavić uručio je ključeve novog sanitetskog vozila ravnatelju Doma zdravlja Dubrovnik Branku Bazdanu. Uključujući današnje vozilo, čija je vrijednost 374 500 kuna, Dom zdravlja Dubrovnik raspolaže sa 17 vozila kojima se obavlja sanitetski prijevoz pacijenata.


‘Zanavljanje voznog parka zdravstvenih ustanova od velike je važnosti jer osigurava pacijentima sigurniji i brži dolazak na mjesto liječenja, prijevoz pacijenata na liječenje u drugu ustanovu ili njihov siguran povratak kući iz zdravstvene ustanove što zahtijeva da vozila budu opremljena najnovijim standardima’, poručio je župan Nikola Dobroslavić te najavio kako je u ovoj godini planirana nabava još četiri sanitetska, jednog patronažnog i jednog vozila hitne pomoći za što će biti utrošeno oko dva milijuna kuna.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan zahvalio je županu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na potpori zdravstvenim ustanovama.

‘Mi se trudimo svake godine nabaviti jedno vozilo, što uz pomoć županije, što iz vlastitih sredstava. Ovo su važna ulaganja, važna prvenstveno za naše pacijente i ja još jednom zahvaljujem Dubrovačko-neretvanskoj županiji na potpori koju nam pruža u našem radu’, rekao je ravnatelj Bazdan.

Izvor i foto: DNZ